VHG Branche-opleidingen tot Hovenier

Werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je een diploma halen of je laten omscholen tot hovenier? Dan is VHG Branche-opleiding echt iets voor jou. Aeres Velp is één van de licentiescholen, in de hoveniers- en groenvoorzieningbranche, van VHG Branche-opleiding. Deze zijn nauw gelieerd aan Branchevereniging VHG en hebben als doel het bevorderen van het vakonderwijs in de hoveniers- en groenvoorzieningsector. VHG Branche-opleiding is een vakopleiding die in de middag/avonduren gegeven wordt en richt zich speciaal op werkenden in de sector of mensen die in de toekomst in de sector willen gaan werken.

Aankomend Hovenier            

De opleiding Aankomend Hovenier is het eerste jaar van de VHG Brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In deze praktijkgerichte avondopleiding leert de deelnemer de basisvaardigheden van het hoveniersvak. Het is volop in het nieuws. Er is een schreeuwend tekort aan hoveniers. Wij zijn op zoek naar mannen en vrouwen die graag de handen uit de mouwen te steken. Ben je, mede door corona, op zoek naar een groen en creatief beroep? Aarzel niet maar geef je dan op voor deze vakopleiding in de avonduren. We starten bij voldoende deelname.

Hovenier                        

De opleiding Hovenier is het tweede jaar van de VHG Brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In dit leerjaar leert de deelnemer de basisvaardigheden van het tuinontwerpen en van de tuintechniek. Bij voldoende deelnemers starten we in september 2021. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan kunnen we u doorverwijzen naar één van de andere groene hotspots. Meld je aan voor deze opleiding. Er is erg veel vraag naar goed opgeleide hoveniers!

Vakbekwaam Hovenier

De opleiding Vakbekwaam Hovenier is het sluitstuk van de VHG Brancheopleiding tot Vakbekwaam Hovenier. In dit derde leerjaar vindt verdere verdieping plaats en specialiseert de deelnemer zich in één of beide afstudeerrichtingen: Aanleg en Onderhoud of Tuinontwerp. Deze opleiding zal bij ATCV in Velp van start gaan in 2022. Wil je dit jaar al meedoen dan verwijzen we je naar de site van de Brancheopleidingen waar alle groene hotspots van de VHG op staan. Wellicht kun je dan starten bij één van onze collega-scholen.