Onze partners

Wij werken nauw samen met verschillende partners. Vooral toonaangevende bedrijven en branche-organisaties.

Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG is een vereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. VHG behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaal-economisch en bedrijfsmatig gebied. VHG bestaat uit domeinen, regio's, een ledenraad, het bestuur en een verenigingsbureau. Sinds september 2019 is Aeres Velp Groene Hotspot geworden. Het groene onderwijs en het bedrijfsleven werken nauw samen aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs. Een goede koppeling tussen de Hotspots is noodzakelijk, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de toekomst van het groene onderwijs. VHG en de scholen hebben commitment naar elkaar uitgesproken om een duurzame samenwerking tot stand te brengen. Samen willen ze studenten opleiden in economisch goede en slechte tijden.  In een petitie hebben de partijen de minister van onderwijs verzocht om waar mogelijk en nodig de Groene Hotspots met faciliteiten te ondersteunen.

Branchevereniging VBW 

VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) is de ondernemende brancheorganisatie voor gevestigde bloemisten in Nederland. Dagelijks zet de VBW zich in voor haar ruim 1.300 leden om het rendement te verbeteren.De VBW en Aeres Velp hebben de volgende stap gezet door nauwe samenwerking en doorontwikkeling van de bloemistenopleiding. Het Floral Education Centre is hierbij opgericht en Aeres Velp is als eerste groene en creatieve school in Nederland eigenaar van dit keurmerk.

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool biedt een breed palet voltijd- en deeltijdopleidingen en heeft drie faculteiten, twee groene en één educatieve: Aeres Hogeschool Almere, Aeres Hogeschool Dronten en Aeres Hogeschool Wageningen. De opleidingen gaan van diepgroen agrarisch en lichtgroen tot consumptieve techniek en de master Leren & Innoveren. De kennisgebieden zijn Bedrijfskunde, Design, Dier, Food, Landschap, Natuur, Ondernemerschap, Onderwijs, Plan en techniek.

Aeres MBO

Aeres MBO is een veelzijdige opleider in het groene mbo. De kennisgebieden zijn Bloem, Dier, Food, Land- en tuinbouw (van regulier tot biologisch dynamisch), Natuur en milieu, Ondernemen, Styling & design en Techniek. De mbo-scholen zijn gevestigd in Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp. Aeres MBO heeft opleidingen op alle niveau's, zowel bol als bbl. Aeres MBO is onderdeel van Aeres.