De opleiding Bloemstylist (DFA 1 en 2) is een tweejarige opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar met aandacht voor techniek, vormgeving en praktische vaardigheden binnen het beroep van bloemist. Het tweede jaar is een verdiepend jaar.

 • 1250,-  excl. boeken, examengeld en materiaal kosten
 • 20 praktijkavonden
 • Start in september 2020
 • 8 - 20
Talent voor groei

Doelstelling

Aeres Training Centre Velp verzorgt de avondvakopleiding bloemstylist. De opleiding is een vakopleiding voor de bloemenbranche die erkend is vanuit het Flower Education Center van de VBW in samenwerking met Aeres MBO.

Heb je belangstelling dan is het fijn om te weten dat er geen voorkennis nodig is van de bloemopleiding. Wellicht ben je thuis hobbymatig bezig met bloemen en heb je behoefte aan meer vakkennis en technieken. Het is handig om een stageadres te hebben maar is niet verplicht. Elk cursusjaar bestaat uit vijf modules die afgesloten wordt met een getuigschrift. Na tien modules en een praktijkexamen levert dit een certificaat op dat een branchewaarde heeft in de bloemensector. 

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  20 pl.
  Locatie

  Velp

  Schrijf je in

Cursusinhoud

Basisjaar

Het eerste jaar bestaat uit 5 modules van 25 lessen waarin de vakvaardigheden voor regulier bloemwerk worden aangeleerd. Deze modules zijn interessant voor liefhebbers die nog niet werkzaam zijn in de bloemensector of zich willen oriënteren om een vak-certificaat in de avonduren te behalen.
Het accent ligt op technieken en praktische vaardigheden die nodig zijn in de huidige bloemenbranche. Je gaat creatief aan de slag met trends- en gelegenheidsbloemwerk, boeketten, basis bruids- en rouwwerk en hippe plantarrangementen die nodig zijn om als groenstylist aan de slag te kunnen.  
De theorie, zoals bloemschikstijlen, kleurenleer, seizoenenbeleving, calculeren en het adviseren van klanten, wordt wekelijks geïntegreerd bij de praktijklessen. jaar bestaat uit twintig praktijkavonden waar

Verdiepend jaar

Het verdiepende jaar kan gevolgd worden na het basisjaar of met een niveau 2 BOL- of BBL-diploma in een mbo-bloemopleiding. Het jaar omvat 5 modules van 25 lessen met de focus op de actuele trends en technieken in het vak. Het accent ligt op frameboeketten, boeketten van de toekomst, seizoensgebonden, duurzaamheid, gepersonaliseerd rouw- en bruidswerk, interieurbeplanting en plantenterrariums. Verder staat ontwerpen, plannen en een eigen stijlontwikkeling hoog in het vaandel. Ook hier zullen theorie, zoals bloemschikstijlen, kleurenleer, seizoenenbeleving, calculeren en het adviseren van klanten, wekelijks geïntegreerd worden bij de praktijklessen. 

Kosten en aanmelden

De cursuskosten zijn voor het cursusjaar 2020-2021 € 1.250,-, exclusief examengeld (± € 125.-) en materiaalkosten (zoals o.a. bloemen en ondergronden voor de lessen). Bel met 088 - 020 52 00 voor meer informatie. Op 11 juni 2020 organiseren we een proefles om 17.00 uur.

Geef je op via dit agenda-item: Proefles Avondvakopleiding Bloemstylist DFA