De opleiding Bloemstylist is een opleiding, opgebouwd uit tien modules. Het eerste jaar (module 1 tot en met 5) is een basisjaar met aandacht voor techniek, vormgeving en praktische vaardigheden binnen het beroep van bloemist. Het tweede jaar(module 6 tot en met 10) is een verdiepend jaar. Vanaf september 2021 kan je je alleen nog aanmelden rechtstreeks bij de module zelf. Let op, kom je er niet uit met aanmelden, mail dan naar atc.velp@aeres.nl, dan regelen wij het voor jullie.

 • 395,= Inschrijven per module
 • 5 praktijkavonden per module
 • Zie datum bij module
 • 8 - 20
Talent voor groei

Doelstelling

Aeres Training Centre Velp verzorgt de avondvakopleiding bloemstylist. De opleiding is een vakopleiding voor de bloemenbranche die erkend is vanuit het Flower Education Center van de VBW in samenwerking met Aeres MBO.

Vanaf september 2021 starten er weer nieuwe modules Bloemstylist. Je kunt je nu al aanmelden hiervoor maar doe dit bij de module zelf.
 In dit rooster zie je exact welke onderwerpen aan bod zijn. Deze trainingen worden apart vermeld op de website. Schrijf je daar in! Het rooster voor 2021-2022 volgt nog.

Vanaf half augustus 2021 zijn alle Aeres Training Centre's samengegaan. Er is dan nog 1 website: www.aerestrainingcentre.nl waar alle cursussen staan. Ook deze. Ben je al cursist en wil je het tweede jaar, de modules 6 t/m 10 volgen, stuur ons dan een mail dan zorgen wij dat je ingeschreven wordt voor alle modules. Je volgt er vijf en betaalt er vier.

Heb je belangstelling dan is het fijn om te weten dat er bij de basisopleidingen geen voorkennis nodig is van de bloemopleiding. Wellicht ben je thuis hobbymatig bezig met bloemen en heb je behoefte aan meer vakkennis en technieken. Het is handig om een stageadres te hebben maar is niet verplicht. Elk cursusjaar bestaat uit vijf modules die afgesloten wordt met een getuigschrift. Na tien modules en een praktijkexamen levert dit een certificaat op dat een branchewaarde heeft in de bloemensector. 

Dit kleurrijke bruidsboeket, met bijpassend moodboard voor een bruiloft, werd gemaakt door Sandra die de avondvakopleiding tot bloemstylist volgt.

Startdata & vervolgdata van deze cursus

 • Start:
  25 pl.
  Locatie

  Velp

  Vervolgdata
  Schrijf je in

Cursusinhoud

Basisjaar

Het basisjaar bestaat uit 5 modules met in totaal 25 lessen (als je je voor alle modules hebt ingeschreven) waarin de vakvaardigheden voor regulier bloemwerk worden aangeleerd. Deze modules zijn interessant voor liefhebbers die nog niet werkzaam zijn in de bloemensector of zich willen oriënteren om een vak-certificaat in de avonduren te behalen.
Het accent ligt op technieken en praktische vaardigheden die nodig zijn in de huidige bloemenbranche. Je gaat creatief aan de slag met trends- en gelegenheidsbloemwerk, boeketten, basis bruids- en rouwwerk en hippe plantarrangementen die nodig zijn om als groenstylist aan de slag te kunnen.  
De theorie, zoals bloemschikstijlen, kleurenleer, seizoenenbeleving, calculeren en het adviseren van klanten, wordt wekelijks geïntegreerd bij de praktijklessen. jaar bestaat uit twintig praktijkavonden waar

Verdiepend jaar

Het verdiepende jaar kan gevolgd worden na de basismodules of met een niveau 2 BOL- of BBL-diploma in een mbo-bloemopleiding. Ook het verdiepende jaar omvat 5 modules met in totaal 25 lessen (als je je voor alle modules hebt ingeschreven) met de focus op de actuele trends en technieken in het vak. Het accent ligt op frameboeketten, boeketten van de toekomst, seizoensgebonden, duurzaamheid, gepersonaliseerd rouw- en bruidswerk, interieurbeplanting en plantenterrariums. Verder staat ontwerpen, plannen en een eigen stijlontwikkeling hoog in het vaandel. Ook hier zullen theorie, zoals bloemschikstijlen, kleurenleer, seizoenenbeleving, calculeren en het adviseren van klanten, wekelijks geïntegreerd worden bij de praktijklessen. 

Subsidie

VBW vindt praktijkleren van groot belang. Vakmatige vaardigheden en zeker ook een ondernemende en klantgerichte houding zijn zaken die vooral in de praktijk ontwikkeld worden. Het is niet voor niets dat deze zaken met extra aandacht in het nieuwe dossier bloem terecht zijn en straks in de opleiding volop aandacht moeten krijgen. VBW heeft met een aantal scholen binnen Floral Education Center afspraken gemaakt over de toepassing van nieuwe vormen van praktijkleren. Van het leerbedrijf worden dan overigens ook extra inspanningen verwacht.
Lees meer over de subsidieregeling van de VBW.

Kosten en aanmelden

Per module betaal je € 395,=